histats.com

How to Cook Yummy Kuih Keria Ubi Keledek Jepun

Kuih Keria Ubi Keledek Jepun.

Kuih Keria Ubi Keledek Jepun You can cook Kuih Keria Ubi Keledek Jepun using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kuih Keria Ubi Keledek Jepun

  1. You need 600 g of ubi keledek jepun.
  2. Prepare 1 cawan of tepung gandum.
  3. It's 2 sudu makan of tepung beras.
  4. You need 1 sudu teh of baking powder.
  5. You need 1/2 sudu teh of garam.
  6. You need 1/2 cawan of gula.
  7. You need 1/4 cawan of air.
  8. It's 1 sudu makan of tepung gandum.

Kuih Keria Ubi Keledek Jepun instructions

  1. Rebus ubi keledek jepun hingga lembut. Kupas kulit ubi keledek jepun dan lenyekkan di dalam bekas. Masukkan secawan tepung gandum, tepung beras, baking powder, dan garam..
  2. Gaulkan bahan-bahan pakai tangan..
  3. Bentukkan kuih keria seperti donat yang kecil dan gorengkan kuih keria..
  4. Masukkan air dan gula ke dalam kuali. Dengan api sedang kacau sehingga mendidih dan masukkan 1 sudu makan tepung gandum. Masukkan kuih keria yang telah digoreng tadi ke dalam kuali dan kacau sehingga kering dan air gula mengeras...siap.

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "How to Cook Yummy Kuih Keria Ubi Keledek Jepun"

Post a Comment