How to Cook Yummy Kuih Keria Ubi Keledek Jepun
Kuih Keria Ubi Keledek Jepun.
You can cook Kuih Keria Ubi Keledek Jepun using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kuih Keria Ubi Keledek Jepun
- You need 600 g of ubi keledek jepun.
- Prepare 1 cawan of tepung gandum.
- It's 2 sudu makan of tepung beras.
- You need 1 sudu teh of baking powder.
- You need 1/2 sudu teh of garam.
- You need 1/2 cawan of gula.
- You need 1/4 cawan of air.
- It's 1 sudu makan of tepung gandum.
Kuih Keria Ubi Keledek Jepun instructions
- Rebus ubi keledek jepun hingga lembut. Kupas kulit ubi keledek jepun dan lenyekkan di dalam bekas. Masukkan secawan tepung gandum, tepung beras, baking powder, dan garam..
- Gaulkan bahan-bahan pakai tangan..
- Bentukkan kuih keria seperti donat yang kecil dan gorengkan kuih keria..
- Masukkan air dan gula ke dalam kuali. Dengan api sedang kacau sehingga mendidih dan masukkan 1 sudu makan tepung gandum. Masukkan kuih keria yang telah digoreng tadi ke dalam kuali dan kacau sehingga kering dan air gula mengeras...siap.
0 Response to "How to Cook Yummy Kuih Keria Ubi Keledek Jepun"
Post a Comment